Verwarming

Warmtewisselaar werkt in combinatie met het bestaande cv circuit of met een aparte cv ketel. Indirecte verwarming. Leidingen vanaf en aansluiting op de cv installatie moeten door een installateur worden verzorgd.

Warmtepomp wordt buiten geplaatst en is voorzien van een digitaal paneel, waarop de gewenste watertemperatuur kan worden ingesteld. Als het zwembadwater warmte vraagt zal de pomp lucht van buitenaf aanzuigen en de warmte aan deze lucht onttrekken. Deze warmte wordt via een ingenieus systeem door middel van een warmtewisselaar die eveneens in de pomp zit afgegeven aan het zwembadwater.

Zonnecollectoren maken zwemmen bij een aangename watertemperatuur nog plezieriger aangezien zonne-energie gratis is. Er zijn verschillende mogelijkheden, belangrijk is dat de aanwezige zwembadpomp over voldoende capaciteit beschikt om het water door de collectoren te pompen. Anders is een aparte pomp noodzakelijk. Een solarregeling zorgt ervoor dat het zwembadwater optimaal kan profiteren van het zonaanbod.

Het zwembad in onze showtuin wordt verwarmd met behulp van zonnecollectoren en een warmtempomp. Wilt u ze in werking zien en uitleg hierover? Maakt u dan even een afspraak

Naar welk verwarmingssysteem uw voorkeur ook uitgaat, een goede afdekking op het zwembad om afkoeling van het water tegen te gaan, mag zéker niet ontbreken.

1 reactie op “Verwarming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *