Afdekkingen

Afdekkingen voor uw zwembad vindt u bij Taco Zwembadtechniek in verschillende uitvoeringen. Bij verwarmde baden wordt er met een goede afdekking bespaard op energiekosten, bovendien kan er door het geringe warmteverlies eerder en langer worden gezwommen. In een goed afgedekt bad is er minder kans op algengroei en krijgt inwaaiend vuil geen kans om het water te vervuilen, dus minder schoonmaak. Bij binnenbaden wordt met een goede afdekking verdamping tegen gegaan, dus minder condensvorming.

15SuperdekenZuidlaren

Foamafdekking is gemaakt van isolerend schuim, aan de onderkant voorzien van een beschermlaag en de bovenzijde afgewerkt met een toplaag in de kleur blauw.

afdekkingen1De afdekking, die op het water drijft wordt op maat gemaakt en kan in nagenoeg alle afmetingen, zowel rond, ovaal als rechthoekig worden geleverd. Deze afdekking kan ook in de winterperiode op het bad blijven liggen.

Oprolsysteem; met behulp van een oprolsysteem wordt de afdekking van het bad gerold. Dit oprolsysteem bestaat uit een stevige aluminium buis, voorzien van nylon aseindes waarmee de buis op de bijgeleverde transparante kunststof steunen rust. De bijbehorende slinger in rvs kan naar eigen keuze in één van de aseindes worden bevestigd. De afdekking is bovendien voorzien van een trekkoord. Alle delen van het oprolsysteem zijn ook apart (na) te leveren.

Electrische bediening voor het oprolsysteem. Hiervoor wordt een motor in de oprolwikkel geplaatst. De afdekking wordt zowel op- als afgerold. De transformator kan in de technische ruimte worden geplaatst en het bedieningspunt op een plek naar keuze. Ook in bestaande oprolsystemen kan de electrische bediening worden gemonteerd. Voorwaarde is wel dat de oprolbuis van goede kwaliteit is en een minimale doorsnede heeft van 10 cm. Met onze handleiding is het systeem uitstekend als ‘doe het zelf’ te monteren. Het oprolsysteem in de showtuin is voorzien van electrische bediening.

Afdekzeil kan in het najaar, nadat het bad winterklaar is gemaakt over het zwembad worden gespannen. Het zeil wordt op maat gemaakt, rondom omgezoomd en voorzien van ogen, waarmee het met behulp van de bijgeleverde haringen en rubbers buiten het bad kan worden vastgezet. 15AfdekzeilZuidlarenHet afdekzeil dient ervoor om inwaaiend rommel tegen te houden, maar heeft geen functie als isolatiedeken. Hiervoor is de foamafdekking beter geschikt. Door het gebruik van het afdekzeil wordt eveneens voorkomen dat er muizen, kikkers e.d. in het bad terecht komen. Om een goede bevestiging van het afdekzeil buiten het bad mogelijk te maken moet het zeil 1 meter groter zijn dan het af te dekken oppervlak.

Lamellen; ook een lamellenafdekking kan door Taco Zwembadtechniek in verschillende uitvoeringen worden geleverd.